Terapie prin plutire

Relaxare prin plutire. Cum se relaxează toți mușchii din corp

Fie că ești stresat, extenuat sau obosit, iar timpul nu este de partea ta, floatingul este o nouă tehnică de relaxare, ale cărei efecte pozitive se resimt încă de la prima ședință. Plutirea într-un bazin cu apă la temperatura corpului este menită să ajute la asimilarea de energie și recuperarea forței.

Floating înseamnă plutirea relaxată și relaxarea prin plutire

Procedura se desfășoară într-o bazin închis într-o incintă tip cameră, în care soluția de apă și sare Epsom este menținută la o temperatură foarte plăcută corpului, de 34,8°C. Această temperatură corespunde temperaturii exterioare naturale a pielii, astfel că pe perioada plutirii nu simți nici căldură, nici răceală. În soluția salină de sulfat de magneziu, densitatea apei este de 1,27 , ceea ce permite corpului să plutească fără efort, stare care induce relaxarea tuturor mușchilor din corp.

Dacă îți dorești relaxare profundă, liniște și calm, floatingul este metoda care poate să-ți ofere aceste sentimente.

Evadarea din cotidian se poate realiza în bazinul de plutire tip cameră care este izolat fonic și luminos. Odată intrat în bazin vei putea alege să plutești în liniște și pe întuneric sau cu muzică și lumini ambientale. Deși poate suna apăsător, tactica izolării complete are menirea de a ajuta creierul și sistemul nervos, care prin evitarea expunerii la stimuli vizuali sau acustici ne ajută să ajungem la o liniște interioară și mentală profunde.

Efectele pozitive ale plutirii

Ca formă de sprijin pe lângă terapie, floating-ul poate combate cu succes simptomele sindromului burnout. Experții recomandă metoda floating pentru relaxarea corpului și a minții, pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și a capacității de concentrare. În plus, această metodă crește productivitatea și creativitatea.

Metoda plutirii sprijină și tratamente medicale din domeniul medicinii sportive, a ortopediei și a medicinii durerii. În apă se relaxează și cele mai acute puncte de tensiune, iar prin plutire coloana vertebrală scapă de greutatea pe care trebuie să o suporte permanent. În plus, baia salină este benefică pentru piele, iar un tratament regulat poate combate acneea și neurodermatita.

Varianta Wellness

O alternativă la bazinul de floating este disponibilă în centrele de îngrijire (wellness). Așa-numitele floating-areas (areale de plutire) invită la plutirea în bazine mari. Fanii absoluți ai acestei metode sunt însă încântați de delimitarea de restul pe care o resimt doar în bazinul individual de floating.

Indiferent de varianta pentru care optezi, deviza este aceeași: cufundă-te, plutește și relaxează-te. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *