Terapie prin plutire

Cum îi ajută terapia prin plutire pe angajați să scape de stres

 

Tot mai mulți dintre noi suntem stresați. Acasă, la serviciu, în general. Știm și simțim cum stresul la locul de muncă are impact asupra sănătății și productivității noastre, a colegilor sau a angajaților noștri. Ce e de făcut? Cum scăpăm de stres?

Desigur, sunt multe metode care te pot ajuta să reduci stresul. Noi vom scrie mai jos despre cum te ajută terapia prin plutire să elimini stresul rău (distres) fie că vorbim despre tine sau despre colegii, angajații tăi.

Costurile stresului asociat muncii

Stresul la locul de muncă nu este nimic nou, dar asta nu înseamnă că ar trebui ignorat. Studiile și sondajele arată că angajații care au niveluri ridicate de stres au o implicare mai scăzută, o productivitate mai mică și absenteism mai mare decât cei care sunt mai puțin stresați. Economia națională este afectată de stresul la locul de muncă în domeniul asistenței medicale, din cauza absentismului și a performanțelor slabe rezultate în urma stresului acumulat.

Cum putem să reducem stresul la job?

Încurajarea pauzelor, îmbunătățirea comunicării și introducerea unor zile lucrătoare flexibile sunt câteva dintre recomandările experților, însă acestea nu sunt toate. Micul dejun sau prânzul gratuit, sponsorizarea unor excursii pentru angajați pentru creșterea moralului angajaților sunt alte idei.

Noi venim și cu o altfel de propunere. Sesiuni de plutire în sare Epsom. Pe scurt, floating.

Reducerea stresului prin această metodă este dovedită științific, e eficientă și mai puțin costisitoare decât altele, menționate mai sus. Durează maxim o oră și jumătate, iar avantajele sunt atât fizice, cât și psihice și emoționale. Câștigă și fizicul, și psihicul.

Modul prin care terapia prin plutire sau floating-ul reduce stresul

Există câteva motive pentru care floating-ul este potrivit pentru reducerea stresului.

  1. Pentru că telefoanele inteligente nu funcționează bine în apă sărată este imposibil să nu vă deconectați pe parcursul floating-ului. Dacă în excursii sau în timpul prânzului poți să ții telefonul aproape, ei bine în bazin nu.
  2. Activitatea zonei din creier frecvent asociată cu stresul va fi redusă prin floating. E redus cortizolul și e normalizată tensiunea arterială. Ca efect, e îmbunătățit somnul.
  3. Iar nu în ultimul rând, plutirea poate să reducă durerile cronice și să îmbunătățească creativitatea și concentrare. Toate acestea duc la niveluri mai scăzute de stres.

Dacă ești în căutarea unui program de gestionare a stresului angajaților, te încurajăm să ne contactezi pentru detalii și ofertă.

Cum ar fi dacă angajații tăi ar primi o ședință pe săptămână de terapie prin plutire?

Cum ar fi să-i vezi liniștiți, odihniți, productivi și recunoscători?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *