Terapie prin plutire

Prima plutire. La ce să te aștepți

N-am mai plutit niciodată. La ce să mă aștept de la prima plutire?

E una dintre întrebările pe care le primim deseori pe Facebook sau la telefon.

Deși la nivel mondial există studii științifice care îi dovedesc multiplele beneficii, la noi în țară abia acum încep să apară primele centre de plutire (flotation). Și primele întrebări legate de plutit.

Așadar, e normal să te întrebi cum va fi și dacă ți se va potrivi.

Sursă foto: www.livehappy.com

Ce se întâmplă în timpul unei sesiuni

De la început am vrea să precizăm că plutirea nu e similară cu o ședință la spa. E mult mai intensă.

Practic, timp de o oră – o oră și jumătate (sau cât decizi să stai la noi) vei pluti într-un bazin cu apă foaaarte sărată. Vei sta întins, pe spate, în tot acest timp, relaxat, pe cât posibil fără să-ți faci griji, planuri, liste, fără să rezolvi nimic.

De fapt, să te abandonezi și să te bucuri ca un copil. 🙂

Ce să ai cu tine la o sesiune de plutit

Un prosop și șlapi. Atât. De restul ne ocupăm noi. Aaa, și timp. Minim o oră și jumătate să ai la dispoziție, ca să nu te grăbești, să nu alergi și să poți sta relaxat.

O sesiune durează între o oră și o oră și jumătate dar poți să alegi să stai și mai mult.

Iată cum arată o sesiune de plutire

Ajungi în centrul nostru, situat în zona Căii Turzii din Cluj, mai exact pe strada Atilla Jozsef, nr 3-5A, la parter.

La recepție te va aștepta una dintre colegele noastre, care verifică programarea ta și te va introduce în tainele plutirii.

Apoi vei avea acces într-unul dintre cele două bazine ale centrului. Vei intra pentru început în zona dușului (unde intimitatea este de 100%, doar tu vei fi acolo pe parcursul sesiunii tale). Aici vei face duș, iar apoi îți vei monta casca de păr.

Vei intra în bazinul de plutit (cu costum de baie sau fără, cum te simți mai confortabil. Noi recomandăm fără, dar e la alegerea ta, în funcție de cum dorești). După cum scriam mai sus, aici ai doar tu acces.

Te vei întinde în bazin (fiecare persoană plutește singură) și vei închide ușa. Ai posibilitatea să păstrezi luminile ambientale și muzica sau să le oprești. Vei avea mereu la îndemână o telecomandă care îți dă posibilitatea să schimbi nivelul de întuneric/liniște.

Pentru rezultatele cele mai bune recomandăm să fie închise complet luminile și să fie oprită muzica, iar ușa bazinului să fie închisă. Dacă te simți mai bine când știi că e ușa deschisă, poți opta și pentru varianta aceasta.

Un lucru important: dacă vrei să transmiți ceva, poți să folosești difuzorul instalat în zona de plutit. Dar ideal ar fi să te relaxezi, să te odihnești și să stai cu ochii închiși întreaga sesiune. La început și la final poți face ușoare întinderi, stretchinguri și mișcări ușoare ale mâinilor/picioarelor.

La finalul sesiunii, colega noastră te va anunța că sesiunea s-a încheiat, tot prin difuzorul pe care-l menționam mai devreme. Cât timp ești în bazinul de plutit ar trebui să fii lipsit de griji, relaxat și să încerci să te odihnești cât mai bine.

În timp ce plutești vei descoperi că datorită absorbției de magneziu prin piele și a mediului ambiant, vei fi din ce în ce mai relaxat, iar gândurile tale se răresc, chiar dispar.

La început se relaxează corpul fizic, apoi și mintea cedează. Poți și să dormi: te vei odihni într-o oră cât într-o noapte întreagă!

La ce să te aștepți de la prima plutire

Sunt persoane care încă de la prima plutire simt beneficiile acestei tehnici. Altele au nevoie de ceva timp pentru ca mintea și corpul lor să se obișnuiască cu această nouă tehnică și cu acea stare de a nu face nimic.

În mod cert pentru rezultate pe termen lung e nevoie de mai multe ședințe. Ne place să spunem că prima sesiune e o experiență, iar după ce plutirea devine o regularitate se instalează o stare de bine constantă. Exact ca în orice alt domeniu.

Despre igienă

Plutirea e sigură și fără riscuri. Soluția din bazin are concentrație foarte mare de Sare Epsom (mai mare decât la Marea Moartă), astfel că microorganismele nu supraviețuiesc în bazin. Soluția este antimicotică și antibacteriană.

După fiecare sesiune de plutire întreaga cantitate de apă din bazin e recirculată.

Dacă vrei să afli care sunt beneficiile plutirii dă click aici.

Te așteptăm la plutit!

PS: Programeză-te la numărul de telefon 0744 533 202.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *