Uncategorized

Cum te ajută sesiunile de plutire să scapi de insomnii

Insomnia

A trecut peste jumătate de an de când pandemia COVID – 19 ne aduce în față multe incertitudini care vin la pachet cu stres și îngrijorare.

Probabil că și tu ți-ai făcut griji în ultimele luni pentru tine, familia și afacerea sau jobul tău.

De multe ori, atunci când ne simțim bruiați sau provocați, stările negative apar și ele: anxietăți, momente de depresie și furie, iar insomnia e unul dintre primele simptome.

Dacă ești printre cei pentru care dormitul noaptea e o mare provocare, atunci textul pe care îl citești acum e pentru tine. În cazul în care adormi greu, din multe încercări, iar dimineața te trezești obosit și gol de energie e important să lucrezi la cauze.

Nu ajută să așteptăm ca „lucrurile să se calmeze” în viața noastră cu speranța că, apoi, vom dormi noaptea mai bine. Atunci când insomnia e una dintre problemele noastre, echilibrul interior ar trebui să ne fie o prioritate.

Iată de ce terapia prin plutire este o soluție care îți poate aduce echilibrul de care ai nevoie în minte, suflet și corp.

În rândurile de mai jos îți voi descrie cele 5 beneficii pe care sesiunile de plutire le au asupra stării tale interioare. Fiecare beneficiu în parte te ajută, pe termen lung, să-ți reglezi orele de odihnă și să te bucuri noaptea de somnul pe care ți-l dorești.

Relaxare

Primul beneficiu al terapiei prin plutire e că te relaxezi fizic și psihic. Aș putea, de aici încolo, să nu-ți mai enumăr alte câștiguri pe care le obții de pe urma sesiunilor de floating și cred că argumentul ar fi de ajuns. Astăzi, când stresul e la ordinea zilei, relaxarea ar trebui să fie suficientă, dar beneficiile pe care le ai atunci când plutești sunt mai multe. Să le vedem pe următoarele.

Elimini oboseala

Al doilea beneficiu e că ți se reduce, treptat, starea de oboseală pe care o acumulezi în timp.

Sigur, ai putea să-mi spui că e același lucru cu relaxarea fizică și psihică, adică beneficiul 1.

Totuși, nu e chiar așa. De exemplu, poți să dobândești o stare de relaxare, dar asta nu înseamnă că ai eliminat oboseala profundă, acumulată în atâtea nopți nedormite. Iată de ce sesiunile de plutire scurtează timpul de care ai nevoie ca să te recuperezi de după surmenaj sau burnout, cum i se spune acum.

Energie

Al treilea beneficiu al terapiilor prin plutire este că dobândești vitalitate, energie, eficiență și emoții pozitive.

Sarea Epson din apa în care plutești îți oferă mai mult „combustibil”, exact ca într-o mașină care are nevoie de carburanți. Simpla relaxare nu îți asigură pe termen lung și vitalitate. Ca să fii energic ai nevoie de o stare psihică bună care se clădește în mai multe ședințe de floating.

Rezistență la provocări

Al patrulea beneficiu pe care îl obții dacă adică alegi să faci mai multe ședințe de plutire e că îți cultivi rezistența la provocări, stres și evenimente neprevăzute.

Concret, îți creezi un strat de protecție împotriva „toxinelor” de afară, ca și cum ai avea o pelerină de ploaie care te ferește de umezeală.

Concentrare

Al cincilea beneficiu pe care îl obții e că îți îmbunătățești capacitatea de concentrare și puterea de muncă. O astfel de virtute decurge în mod natural din odihnă, relaxare, energie și autoprotecție în fața stărilor negative.

Așadar, energic, odihnit, puternic și relaxat.

Iată doar o mică parte din argumentele pentru care terapia prin plutire ar trebui să-ți devină un mod de viață. 🙂

Apropo de beneficii, în linkul de mai jos poți să te convingi că terapia prin plutire contribuie la mult mai multe decât tratarea insomniei.

Citește mai jos toate binefacerile medicale pe care le obții în sesiunile de floating:

https://aquasparelax.ro/beneficii/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *