Sarea Epsom


Sarea Epsom este un compus mineral din magneziu și sulfat, denumită astfel după un izvor salin din localitatea Epsom, Surrey Anglia.

Această sare se obţine prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare și conţine mult mai multe substanţe nutritive decât sarea obişnuită. Mai mult, sarea Epsom obținută din sare de mare trece printr-un proces de filtrare mai sănătos, în urma cărora mineralele rămân intacte.
Până nu demult, aceasta sare se administra ca purgativ de primăvară pentru curățarea organismului de toxinele care se acumulau în timpul iernii.
În zilele noastre foarte multe persoane au deficit de magneziu din cauza alimentelor de tip fast-food, a stilului de viață nesănătos, iar astfel crește numărul celor care suferă de boli cum sunt cele legate de stres, probleme digestive, artrită, osteoporoză, oboseală cronică, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.
Baia cu sare amară aprovizionează corpul cu magneziu, dar și eliberează stresul acumulat, relaxează corpul, ridică totodata starea de spirit.
Peste 325 de enzime din corp sunt reglate de magneziu, care ajută atât la funcționarea corectă a mușchilor și a sistemului nervos, cât și la reducerea inflamațiilor. Sulful îmbunătățește absorbția nutrienților, ajută la eliminarea toxinelor, la reducerea durerilor de cap și a migrenelor.

      1. Reduce stresul și relaxează corpul

Stresul este responsabil pentru eliminarea magneziului din organism, lucru care duce la cresterea nivelului de adrenalină. Atunci când este dizolvată în apă, sarea Epsom este rapid absorbită prin piele și ajută la menținerea unui nivel ridicat de magneziu în organism.
Magneziul ajută la formarea de serotonină, o substanță care instalează o stare de calm și relaxare dar și la creșterea nivelului de energie. De asemenea, ajută la relaxare, reduce iritabilitatea și efectele negative ale adrenalinei din organism. Totodată, micșorează tensiunea arterială, îmbunătățește somnul și capacitatea de concentrare. Astfel, băile cu sare Epsom te ajută să arăți și să te simți mai bine.

     2. Previne formarea cheagurilor de sânge

Sarea Epsom îmbunătățește sănătatea inimii și ajută la prevenirea afectțunilor cardiovasculare: previne atacul de cord, îmbunătățește circulația sângelui, protejează elasticitatea arterelor sangvine și previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, sarea Epsom reduce riscul deceselor prin atacuri de inimă neașteptate.

      3. Remediu natural împotriva gripei si răcelii

Terapia stimulează sistemul imunitar prin producerea de celule albe din sânge, care ajută în lupta împotriva infecțiilor.

      4. Calmează durerile musculare 

O baie cu sare Epsom este un mod minunat în care poți calma durerile musculare, crampele, vânătăile și durerile articulare.

      5. Înmoaie și exfoliază pielea

Cel mai bun mod de a exfolia corpul cu sare amara este sa masati tot corpul, cand faceti baie. Pielea ta se va simti moale si proaspata cu acest tratament spa.

      6. Elimină toxinele și reduce inflamațiile

O baie cu sare Epsom elimină toxinele din organism și reduce inflamațiile.

      7. Puternic antibactericid și antimicotic 

Sarea Epsom elimină toxinele și alungă mirosurile neplăcute și ciuperca piciorului, elimină negii, piciorul de atlet, herpesul, acneea și calmeaza pruritul.

      8. Ameliorează hemoroizii

Prin reducerea țesuturilor inflamate, sarurile Epsom sunt foarte eficiente și în tratamentul hemoroizilor.

      9. Calmează înțepăturile de insecte/ușurează extragerea așchiilor din piele

      10. Ajută în tratamentul arsurilor solare

      11. E un bun tratament pentru păr 

Heidi Klum, Kim Kardashian și Brooke Burke sunt doar câteva nume care folosesc sarea Epsom pentru tratamente cosmetice, netezirea pielii, dar și reducerea celulitei.

      12. Sarea Epsom este folosita ca îngrașământ organic 

Aceasta este folosită pentru roșii, trandafiri și pomi fructiferi.

      13. Pentru uz intern

Ajută la eliminarea pietrelor de la ficat și  de la vezica biliară.
Un exemplu e un tratament descris de Andreas Moritz în cartea „The Amazing Liver Cleanse” despre curățarea ficatului prin deblocarea canalelor din ficat ce are le bază sarea Epsom care joacă rolul de dilatator al ductelor, pentru a facilita eliminarea pietrelor. Un tratament uimitor de simplu și eficient comparativ cu extirparea vezicii biliare pe viațî.

      14. Diminuează complicațiile diabetului

Magneziul din sarea Epsom ajuta la circulația periferică a insulinei. Folosirea regulată a acestui tip de sare ajută la absorbția corectă a insulinei în organism. Diminuează complicațiile diabetului, iar tratamentul medicamentos este redus.